Πολυτεχνείου 32, ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου 211 210 19206942 427 884

to plaisio ths psuchotherapeias vera dimitriadi psuchologosΤο Θεραπευτικό Συμβόλαιο

Στην πρώτη μας συνάντηση, θα συζητήσουμε για τους λόγους που σε φέρνουν στο γραφείο μου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θα επιχειρήσουμε μία πρώτη κατανόηση και γνωριμία με τα όσα σε απασχολούν ώστε να διαμορφώσουμε τον τρόπο που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί.

Στο τέλος της πρώτης συνάντησης, θα μιλήσουμε για τους όρους που διέπουν την ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Οι όροι αυτοί, αποτελούν το θεραπευτικό συμβόλαιο και έχουν σκοπό τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και την προστασία και των δυο μελών της.

Εφόσον αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε, δεσμευόμαστε και οι δύο να τηρούμε το συμβόλαιο μας.

Το θεραπευτικό συμβόλαιο συνθέτουν:

1. Ο χώρος

Ο χώρος που πραγματοποιούνται οι συνεδρίες είναι μόνο το γραφείο μου, που βρίσκεται στο Ν.Ηράκλειο.

2. Ο χρόνος, η συχνότητα και η διάρκεια

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν 50 λεπτά. Εφόσον είναι εφικτό, διατηρούμε μια σταθερή ώρα και μέρα για να συναντιόμαστε. Είναι σημαντικό να έρχεσαι στο γραφείο στην ώρα που έχουμε προγραμματίσει καθώς σε περίπτωση καθυστέρησης δεν γίνεται επέκταση της ώρας πέραν της προγραμματισμένης. Η διάρκεια της θεραπείας δεν μπορεί να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, αλλά συναποφασίζεται όταν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που τέθηκαν.

3. Οι Ακυρώσεις

Σε περίπτωση που θέλεις να ακυρώσεις μία συνεδρία χρειάζεται να με ενημερώσεις έως 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη μας συνεδρία, διαφορετικά η συνεδρία που χάθηκε χρεώνεται, εκτός αν  έχει συμβεί κάποιο σημαντικό απρόοπτο που ήταν αδύνατο να προγραμματίσεις. Σε περίπτωση που χρειαστεί εγώ να ακυρώσω, ενημερώνω όσο το δυνατόν συντομότερο. Σε ενημερώνω εγκαίρως επίσης και για τις προγραμματισμένες διακοπές του χρόνου.

4. Η Αμοιβή

Το κόστος της κάθε συνεδρίας είναι 50 ευρώ. Συνήθως η πληρωμή γίνεται στο τέλος της κάθε συνεδρίας, εκτός και αν συμφωνήσουμε σε κάποιον άλλο τρόπο που μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα.

5. Η εχεμύθεια και το απόρρητο

Οι συναντήσεις μας και η θεραπευτική διαδικασία προστατεύονται από την αρχή της εχεμύθειας και το ψυχοθεραπευτικό απόρρητο, το οποίο έχω την ηθική και νομική υποχρέωση να ακολουθώ και να μη μοιράζομαι πληροφορίες που φέρνεις στη θεραπεία αλλά και ό, τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, με κανέναν.

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα και αυτές αφορούν τις εξής περιπτώσεις:

  • Όταν υπάρχει άμεση απειλή της ασφάλειά σου,
  • Όταν υπάρχει άμεση απειλή για τη ζωή των άλλων,
  • Όταν υπάρχει κακοποίηση παιδιών ή ανθρώπων τρίτης ηλικίας, και
  • Όταν υπάρχει ενδο-οικογενειακή βία.

6. Η συνέπεια και η δέσμευση

Αποφασίζοντας να δουλέψουμε μαζί συμφωνούμε και να ακολουθούμε τους κανόνες που θέσαμε προκειμένου να είναι επιτυχημένη η θεραπεία.