Πολυτεχνείου 32, ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου 211 210 19206942 427 884

pws tha ofelithw apo th psuchoterapeia"Πώς θα βοηθηθώ μέσα από την ψυχοθεραπεία μαζί σου;"

Η ψυχοθεραπεία έχει σκοπό το άνοιγμα σε νέους τρόπους να υπάρχεις στον κόσμο.

Προσωπικά, ενδιαφέρομαι να σε βοηθήσω να αντιμετωπίσεις ό,τι σε δυσκολεύει:

1. Κατανοώντας καλύτερα τον εαυτό σου: να αναγνωρίσεις τις δυσκολίες σου, να ανακαλύψεις τις επιθυμίες σου και τα προτερήματά σου, να εκφράσεις και να ξεκαθαρίσεις τα συναισθήματά σου.

2. Αντιμετωπίζοντας όσα σε δυσκολεύουν με θάρρος: να καλλιεργήσεις το κουράγιο που χρειάζεται για να ζεις όχι αποφεύγοντας τη ζωή αλλά έχοντας επίγνωση και πίστη στον εαυτό σου.

3. Αποκτώντας μία θεώρηση του εαυτού και της ζωής σου που να σε ικανοποιεί: ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, ερμηνεύουμε όσα μας συμβαίνουν και που νοηματοδοτούμε τη ζωή μας χρειάζεται πολλές φορές να αναθεωρηθεί προκειμένου να βρούμε λύσεις, διεξόδους και τελικά, ανακούφιση.

4. Δημιουργώντας σχέσεις ωφέλιμες για την εξέλιξή σου: τις περισσότερες φορές, οι προσωπικές μας δυσκολίες γίνονται αντιληπτές στα πλαίσια των σχέσεων που έχουμε ή θα θέλαμε να έχουμε. Ο τρόπος με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους ανθρώπους στη ζωή μας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να διερευνήσουμε τις ανάγκες σου και έτσι να αναπτύξεις τις ικανότητες ώστε να δημιουργείς σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης.

5. Βρίσκοντας το νόημα στις εμπειρίες σου: πολλές φορές μας προβληματίζει ο ίδιος μας ο εαυτός. Φαίνεται κάποιες φορές, σαν να μην καταλαβαίνουμε γιατί δρούμε με κάποιον τρόπο, ή νιώθουμε πολύ έντονη την απόκλιση μεταξύ της λογικής μας, των συναισθημάτων μας και τελικά των πράξεών μας. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τί νόημα έχουν για 'σενα οι εμπειρίες σου, και θα δουλέψουμε ώστε η σκέψη σου να συμβαδίζει με το συναίσθημα σου και τις πράξεις σου.

6. Ζώντας περισσότερο στο παρόν παρά στον παρελθόν ή το μέλλον: Τα περισσότερα προβλήματα ξεκινάνε επειδή ανησυχούμε υπερβολικά για το μέλλον χάνοντας αυτό που ζούμε στο παρόν. Στη θεραπεία, αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι δουλειάς. Το παρελθόν επίσης τείνει να παίζει καθοριστικό ρόλο στο ποιοί είμαστε τώρα, κυρίως διότι δεν το έχουμε επεξεργαστεί. Συνήθως προβάλουμε, ασυνείδητα, το παρελθόν μας στο μέλλον μας. Στη θεραπεία θα δουλέψουμε πολύ σε αυτό.

7. Τέλος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού σου και της ζωής σου: σκοπός είναι να μπορείς να επιλέγεις εσύ πώς θα ζήσεις τη ζωή σου και να ορίζεις εσύ το ποιός είσαι!!